Mike en Simone komen uit Nederland maar wonen en werken al jaren in Antwerpen. Mike is al zo’n 20 jaar eigenaar/manager van het sfeervolle restaurant ‘De Peerdestal’ in hartje Antwerpen. (http://depeerdestal.be). Het zijn echte levensgenieters. Ze waren al een tijdje bezig om een huis te zoeken in hun geliefde streek ‘Axarquía’ in Zuid-Spanje om daar zelf een paar weken per jaar hun vakanties door te brengen. Ze hadden bijna de moed opgegeven toen ze deze idyllisch gelegen woning ontdekten tussen Riogordo en Comares.

Ze werden op slag verliefd op deze prachtige plek. De burgemeester van Comares liet het tien jaar geleden bouwen maar het huis werd door de economische crisis nooit afgemaakt en het bleef dus al die jaren onbewoond.

Mike en Simone zagen meteen het potentieel van deze woning. Ze kochten het en binnen een paar maanden tijd toverden zij deze woning om tot een sfeervolle vakantievilla. Zo zochten ze naar de beste vaklieden uit de buurt om de werken uit te voeren en maakten bij de drastische renovatie uitsluitend gebruik van materialen en bouwmethoden uit de streek (zoals de tegels van het terras en de typisch Spaanse opgebouwde muurtjes alsook de typisch Zuid-Spaanse ‘rejas’ voor de ramen).

De woning behield de typische Andalusische stijl waar ze zo van houden en Simone gaf het huis een persoonlijke ‘touch’ door er Marokkaanse en vintage elementen aan toe te voegen. Ze lieten grote overdekte buitenterrassen aanleggen met voldoende lounge- en eetmogelijkheden, zodat je ook in hartje zomer aangenaam buiten kunt zijn. In de zomer kan de temperatuur immers oplopen tot zo’n 35 °C.

Als je op het terras staat hoor je het kabbelen van het riviertje ‘Rio de Las Cuevas’ en ruik je de citroenen en sinaasappelen die aan de oever van de rivier welig groeien…

Verder is het huis natuurlijk van alle moderne comfort voorzien. Ze noemden hun Spaanse huis ‘Villa Pepita’ (Pepita betekent zaadje in het Nederlands: het zaadje was geplant, Mike en Simone hebben het laten uitgroeien tot de heerlijke vakantiewoning die het nu is…)

Er is een heerlijk zwembad van 8×4 meter, mooi aangekleed met zonnebedden, lounge banken, een buitendouche, parasols en een groot overdekt terras. Dit is een heerlijke plek met een spectaculair uitzicht over het groene berglandschap.

Zowel overdag als s’avonds is het er muisstil en geniet je van de privacy die deze luxe villa zo typeert. Vanaf alle privé-terrassen heb je een prachtig uitzicht op de berg ‘Maroma’. En elke dag zie je de plaatselijke herder die zijn geitjes op de naburige weiden laat grazen…

Als je een paar dagen hebt genoten van de luxe en de rust in Villa Pepita ben je misschien toe aan een leuk uitstapje in de buurt. De ligging van dit vakantiehuis is ideaal: diverse stranden, golfresorts en culturele bezienswaardigheden vind je binnen een straal van 2 uur rijden van Villa Pepita.

Mike en Simone wensen jullie alvast veel plezier met de voorbereidingen van jullie reis en hopen dat jullie een fantastische tijd zullen hebben in ‘Villa Pepita’.